• 7ο Knossos Run - Στα Μονοπάτια της Κνωσού & του Γιούχτα 20.03.2022


  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ξανά το 7ο Knossos Run- Στα Μονοπάτια της Κνωσού & του Γιούχτα 20.03.2022

    Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, με την Περιφέρεια Κρήτης και την Γ.Γ.Αθλητισμού, διοργανώνει τον 7ο ημιορεινό αγώνα δρόμου, «Στα Μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα – Knossos» .

   Οι διαδρομές της οργάνωσης: 

   α) Αγώνας απόστασης 23χιλ. και +1100μ. υψομετρικής διαφοράς 

   β) Αγώνας απόστασης 6,6χιλ. & +430μ. υψομετρικής διαφοράς 

   γ) Πεζοπορική-Φυσιολοτρική διαδρομή 18,5χιλ. Ο μεγάλος ημιορεινός αγώνας 23χιλ. 

  Ξεκινά από τις αρχαιότητες της Κνωσού, διασχίζει το καταπράσινο Κνωσό φαράγγι, περνά από τις 3 ενετικές υδρογέφυρες μέσα από ένα καταπληκτικό τοπίο, στη συνέχεια, μέσω της περιοχής Μυριστή ανεβαίνει στο Μινωικό νεκροταφείο Φουρνί, επιστρέφει πάλι στην περιοχή του Μυριστή, και με κατεύθυνση δυτικά ανεβαίνει. στην περιοχή Ανεμόσπηλια, όπου μέσα από το μινωικό μονοπάτι ανεβαίνει στην κορυφή του Γιούχτα και το ιερό του Τιμίου Σταυρού και κλείνει κατηφορίζοντας από το μονοπάτι Ε4 για να τερματίσει στις Αρχάνες. 

   Ο μικρός αγώνας 6,6χιλ. αρχίζει από τον αρχαιολογικό χώρο Ανεμόσπηλια και ακολουθεί το τελευταίο κομμάτι της μεγάλης διαδρομής, ανεβαίνει στην κορυφή του όρους Γιούχτα και τον ιερό του Τιμίου Σταυρού, κατηφορίζει μέσα από το μονοπάτι Ε4 τερματίζοντας στις Αρχάνες.

   ΏΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 

   10:00μ.μ. Ημιορεινός αγώνας 23χιλ. & +1100υψομετρικής διαφοράς 

   11:00 π.μ. Εισαγωγικός ορεινός αγώνας 6,6χιλ & +430μ. υψομετρική διαφορά

   09:00 Πεζοπορική-φυσιολατρική διαδρομή 18,5χιλ  

  ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ 

   08:00 Πλατεία Αρχανών, συγκέντρωση πεζοπόρων και αθλητών που συμμετέχουν στη μεγάλη διαδρομή, για να γίνει η μεταφορά αυτών με τα λεωφορεία της οργάνωσης στο σημείο εκκίνησης- την Κνωσό. 

   09:00 Πλατεία Αρχαίων, συγκέντρωση αθλητών της μικρής διαδρομής, για να γίνει μεταφορά αθλητών προς το σημείο εκκίνησης του αγώνα-Ανεμόσπηλια. 

   Κόστος συμμετοχής: 

   α) ημιορεινός αγώνας 23χιλ 15,00€ 

   β) ημιορεινός αγώνας 6,6χιλ. 8,00€ 

   γ) πεζοπορία 18,5χιλ 8,00€ 

   Για τους αθλητές που είχαν δηλώσει και καταβάλει αντίτιμο συμμετοχής το 2020, θα ισχύει τότε η έγγραφή τους, χωρίς να καταβάλουν επιπλέον ποσό. 

   ΠΑΡΟΧΕΣ: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση αθλητών για τους αγώνες 23χιλ & 6,6χιλ. Τεχνικό T-SHIRT για όλους τους συμμετέχοντες. Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες. Μεταφορά αθλητών από την πλατεία Αρχανών προς σημεία Εκκίνησης Τροφοδοσία αγώνα, νερά, ισοτονικά, μπανάνες κ.λ.π.  

  Πρόκειται να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και με γνώμονα την υγεία των πολιτών - αθλούμενων, μεριμνούμε για την πλήρη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, σας παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα: Η οργάνωση θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά στα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του Covid-19. Με γνώμονα πάνω απ’ όλα την υγεία των πολιτών, ο Σύλλογος θα μεριμνήσει για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που αναφέρεται στο ανώτατο όριο συμμετοχόντων, στον τρόπο παραλαβής του πακέτου συμμετοχής αλλά και στη χρήση Μ.Α.Π. στο χώρο συγκέντρωσης και τερματισμού.

 • Δήλωσε τώρα συμμετοχή

  στον ημιμαραθώνιο δρόμο "Στα Μονοπάτια της Κνωσσού και του Γιούχτα" έλα να τρέξεις και να νιώσεις τους παλμούς τις ιστορίας αυτού του τόπου. Μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη! Ο Αγώνας τελεί υπό πιστοποίηση της ITRA (International Trail-Running Association) και ΗΑΡΤΑ.

  Διεύθυνση

  Μελίνας Μερκούρη 38,ΤΚ 71305

  email

  knossosrun@gmail.com

  Τηλέφωνο

  +30 2810 263426

  Kινητό

  694 6233488