• Στα Μονοπάτια Της Κνωσού - Αφετηρία

     Το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά από το Ηράκλειο, στην κοιλάδα του ποταμού Καίρατου. Ο ποταμός πηγάζει από τις Αρχάνες, διασχίζει την Κνωσό και εκβάλλει στον Κατσαμπά, το μινωικό λιμάνι της Κνωσού. Στα μινωικά χρόνια ο ποταμός είχε τρεχούμενο νερό όλη τη διάρκεια του χρόνου και οι γύρω λόφοι καλύπτονταν από βελανιδιές και κυπαρίσσια, εκεί που σήμερα βλέπουμε ελιές και αμπέλια.
     Όσο για τα πεύκα μέσα στην Κνωσό, αυτά φυτεύτηκαν από τον Εβανς. Η επί 9.000 χρόνια συνεχής κατοίκηση έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον, που δεν μας επιτρέπουν να φανταστούμε εύκολα το πραγματικό Μινωικό τοπίο. Περισσότερα για το μινωικό ανάκτορο θα βρείτε εδώ.
     O δρόμο στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα  είναι ένας ημιορεινός αγώνας δρόμου και πεζοπορίας 22.500 χλμ, ξεκινώντας από τις αρχαιότητες της Κνωσού ανεβαίνει από το μινωικό μονοπάτι στο ιερό βουνό Γιούχτας και τερματίζει στις Αρχάνες.

    Αναλυτική διαδρομή του αγώνα θα βρείτε εδώ


  • Δήλωσε τώρα συμμετοχή

    στον ημιμαραθώνιο δρόμο "Στα Μονοπάτια της Κνωσσού και του Γιούχτα" έλα να τρέξεις και να νιώσεις τους παλμούς τις ιστορίας αυτού του τόπου. Μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη! Ο Αγώνας τελεί υπό πιστοποίηση της ITRA (International Trail-Running Association) και ΗΑΡΤΑ.

    Διεύθυνση

    Μελίνας Μερκούρη 38,ΤΚ 71305

    email

    knossosrun@gmail.com

    Τηλέφωνο

    +30 2810 263426

    Kινητό

    694 6233488