• Μονοπάτι Γιούχτα 6,6Km - Διαδρομή - Πληροφορίες

    Μονοπάτι Γιούχτα - Μικρός Αγώνας 6,6 χλμ.

     Μικρή εισαγωγική διαδρομή, ιδανική για αρχαρίους στους αγώνες βουνού. Δοκίμασε τις δυνάμεις σου σ'εναν ξεχωριστό αγώνα, έξω από τα συνηθισμένα. Το τεχνικό μονοπάτι που ανηφορίζει στο ανθρωπόμορφο βουνό, προσφέρει ιδανικό πεδίο για κάποιον που θέλει να μυηθεί στο κόσμο του ορεινού τρεξίματος, χωρίς όμως να μπορεί να χαρακτηριστεί ως εύκολος αγώνας. Άλλωστε τα +430μ. θετικής υψομετρικής το μαρτυρούν. Είναι όμως σίγουρο πως παρά την κούραση που μπορεί να έχει μια τέτοια διαδρομή, η θέα από την κορφή θα σας αποζημιώσει.

    Διαδρομή 

    Ανεμοσπηλιά-Μινωικό Μονοπάτι-Κορυφή Γιούχτα (Εκκλησιά Αφέντης Χριστός)-Μονοπάτι προς Αρχάνες-Τερματισμός Πλατεία Αρχανών
    Απόσταση: 6,6 χλμ. 
    Υψομετρική Διαφορά: +430μ. -470μ.

    Μονοπάτι 4,2 χλμ. 71%
    Ορεινός Χωματόδρομος-Τσιμεντόδρομος 0,8 χλμ. 13%
    Άσφαλτος 1,0 χλμ. 16%



    Powered by Wikiloc




    Η διαδρομή του μικρού αγώνα "Στα Μονοπάτια Της Κνωσού & Του Γιούχτα" 6,6Km +430m. Από τον αρχαιολογικό χώρο "Ανεμοσπήλια" διασχίζουμε το ανηφορικό μονοπάτι έως την εκκλησία Αφέντης Χριστός και έπειτα κατηφορίζουμε τερματίζοντας στις Αρχάνες. The route of the small race of "Sta Monopatia Ths Knwssou & Tou Giouxta" 6,6Km +430m. From the site of "Anemosphlia" we cross the uphill path until "Afentis Xristos" Church & then down the path to Arxanes Square.
    Check the route in
  • Δήλωσε τώρα συμμετοχή

    στον ημιμαραθώνιο δρόμο "Στα Μονοπάτια της Κνωσσού και του Γιούχτα" έλα να τρέξεις και να νιώσεις τους παλμούς τις ιστορίας αυτού του τόπου. Μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη! Ο Αγώνας τελεί υπό πιστοποίηση της ITRA (International Trail-Running Association) και ΗΑΡΤΑ.

    Διεύθυνση

    Μελίνας Μερκούρη 38,ΤΚ 71305

    email

    knossosrun@gmail.com

    Τηλέφωνο

    +30 2810 263426

    Kινητό

    694 6233488